Installatiebedrijf F. Franken

Warmtepompen: hybride of all electric oplossingen

Met Vaillant warmtepompen heeft u de mogelijkheid om voor een hybride of all electric oplossingen te kiezen. Afhankelijk van uw wensen, de warmtevraag, uw woning, isolatie en welke energiebesparende maatregelen al zijn toegepast, wordt er gekeken naar een juiste advies op maat. Dit zou kunnen betekenen dat een hybride oplossing of een all electric oplossing interessanter is voor u.

Bij hybride werkt de Vaillant warmtepomp nog samen met uw cv-ketel. De warmtepomp (bodem-of luchtgebonden) verwarmt in de winter en kan koelen in de zomer. De hr-ketel levert warm water en springt bij als het extreem koud is. Zo leveren de Vaillant warmtepompen volop comfort, terwijl u bespaart op uw energiekosten.

Bij all electric oplossingen maakt u helemaal geen gebruik meer van een cv-ketel. De Vaillant warmtepomp haalt de energie uit de lucht of de grond en werkt samen met Vaillant boiler-of buffervaten om op die manier dezelfde comfort te leveren als uw cv-ketel. U bespaart nu echter op uw energierekening en vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Ga naar de webite van Vaillant